0723923212

יצירת קשר
...טוען...

עו"ד גיא קולן - משרד עורכי דין



התקשרו עכשיו לגיא קולן: 072-334-1818

כנסו לאתר הבית: Franchise-Lawyer.co.il

כל אחד מאיתנו זקוק למזון על מנת לתפקד באופן תקין לאורך כל היום, אולם לא זוהי הסיבה העיקרית להצלחה הגדולה כל כך של רשתות המזון בישראל. הצלחה שגרמה להן להגיע לכל פינה בארץ. רשתות המזון למיניהן, מאפשרות לצרכנים לקבל את אותן מנות בדיוק בכל מקום. כאשר הם נכנסים אל סניף של רשת מזון, סביר להניח שהם כבר מכירים את התפריט, יודעים בדיוק מהי המנה החביבה עליהם וכיצד הם מעדיפים אותה. לכן, צרכנים רבים כל כך מעדיפים לאכול בסניפים של רשתות מזון, מאשר במקומות אחרים. הוסיפו לכך את האפשרות של רשתות המזון להציע מחירים נוחים יותר, כפועל יוצא ממספר המנות העצום שהן מגישות מדי יום,  והרי לכם סיבה נוספת לכך שהן מצליחות כל כך. 

גם יזמים רבים, המעוניינים להקים עסק בתחום המזון, מבינים כי זכיינות מזון, היא הדרך הקצרה והבטוחה לעשות זאת. זכיינות מזון, מאפשרת ליזם להקים עסק משלו, המבוסס על השם והמוניטין של הרשת. בנוסף הוא נהנה מגישה למתכונים המיוחדים שלה, לחומרי הגלם הבלעדיים ולידע העצום שנצבר ברשת בכל הנוגע למיקום הסניפים, הקמתם, הכשרת צוותים ועוד. ההשקעה הנדרשת מהיזמים לצורך הקמת סניף של רשת מזון, תהיה נמוכה מן הסתם מעלות הקמה של עסק עצמאי לחלוטין, אולם עדיין מדובר בהשקעה משמעותית. 

לפני שאתם ממהרים להשקיע את מיטב כספכם בהקמת סניף של רשת מזון, מומלץ שתצרו קשר עם משרד הבוטיק של עורך הדין גיא קולן, המתמחה בדיני זכיינות. עורך הדין קולן, שהיה בעבר היועץ המשפטי ומנהל הפיתוח העסקי של רשת ארומה, פיתח במהלך השנים הבנה מעמיקה של תחום זכיינות המזון בישראל, שתאפשר לו ללוות אתכם לאורך כל הדרך, עד שתוכלו לחתום על הסכם הזכיינות, בלב שלם וראש שקט. 

זכיינות מקומית ובינלאומית 
אם אתם זקוקים לייעוץ משפטי בכל הנוגע לזכיינים ורשתות, עו"ד גיא קולן ישמח לסייע. רשת ארומה בתל אביב ובאירופה שכרה את שירתיו כשהוא נמנה אצלם עם עבר עשיר הכולל 14 שנים של עשייה. כתומך של עסקים מתחילים, עו"ד גיא קולן מעניק ליווי מקצועי כבר מתחילת הדרך ומאפשר להם לזכות מפניני הידע שלו וניסיונו הרב. כחלק מהשרות אותו מעניק ללקוחות, הוא מציע ליווי זכיינים ברכישת עסק קיים או חדש. היכרות רבה עם שני צדדי המטבע: מזכים וזכיינים מאפשר ללקוחות לראות את התמונה הכוללת בכל הקשור לפרטים המסייעים להצלחת העסק שלהם. רשתות קמעונאות רבות עשו וממשיכות לבצע התקשרות עם מרכזים מסחריים בזכות העבודה המשותפת עם עו"ד גיא קולן, שיפתור גם כל סכסוך כלשהו בינם ובין הזכיינים השונים.

כתבות

  • יש לא מעט מקרי הצלחה בארץ בתחום הזכיינות. אך יש לדעת שלא כל הנוצץ זהב, כך שגם אם שני אנשים הולכים על אותה זכיינות של אותו בית עסק, אחד עשוי לצאת מרוצה ומרווח, בעוד השני ייצוא מופסד. במה הבדלים אלו תלויים? ובכן לרוב בשיעורי הבית ואף באופי הבחירות השונות, (כגון מיקום ותזמון), ואף לכלל הסעיפים השונים שהוכנסו בחוזה. על כן לפני שעושים עוד צעד בתחום, מומלץ לדעת מה מומלץ וממה יש להיזהר, על מה להתעקש ומה ניתן להחליק.
  • כאשר מדובר על זכיינות, יש להיות מודעים לכך שיש שני צדדים למטבע. מצד אחד יש את המזכה, ואילו מהצד השני יש את הזכיין. שני הצדדים עוברים מערכת לבטים לפני שהם בוחרים לעבוד ביחד, ולשני הצדדים יש מגוון אופציות לפני שהם מאשרים את הצד השני. כך שהזכיין מתלבט רבות אל איזו חברה לפנות, ואילו מהצד השני המזכה מתלבט למי להעניק את הזכות, כיוון שבחירה שגויה עשויה לפגום בהכנסות שאמורות לזרום מהזכיין, ואף לפגום בשמו הטוב של בית העסק.
  • כאשר מותג בוחר להרחיב את הרשת, הוא צריך לפנות משאבים וסכומי כסף עבור פתיחת הסניפים הנוספים. עם זאת כאשר הוא בוחר להרחיב את העסק ע"י הענקת זכיינות, הוא זוכה גם להתפרס, גם לקבל תשלום מהאחוזים, (לפי מה שנחתם בחוזה), וגם להעצים את שמו ולמשוך יותר לקוחות- וזאת כיוון שאנשים אוהבים מותגים, ולקוחות נוטים לשייך את כמות הסניפים לטיב המוצר.
  • כבר נאמר רבות על נפלאות הזכיינות, ועל הרווח הגדול שהוא עתיד לייצר בטווח הזמן הקצר. עם זאת יש לדעת שלא כל אחד יכול לצאת לדרך, כיוון שבמקרה זה על מנת לעשות כסף צריך כסף, צריך סכום לא מבוטל שיעמוד לרשות הזכיין, וזאת על מנת שיוכל לקנות את רשות הזכיינות, ולא רק זאת, אלא גם שיאפשר לו לשכור את המקום, לשלם לעובדים, לעשות שיפוצים במקום המיועד, לשלם ליועצים המשפטיים שמלווים את ההסכם המשפטי וכדומה.
  • מעצבת עסקי המזון המובילה בישראל. דקלה היא מעצבת פנים איכותית וחדשנית.
כל הזכויות שמורות לקבוצת זכיינות ישראל - 2014